Restaurang Victoria – Vår meny

Välkommen till en av Skellefteås högsta restauranger

deer3

Tjuvstart:

Kvällens varma soppa 149:-
Vi utgår efter säsongens bästa råvaror!

Norrländsk bruschetta 159:-
Gravat reninnanlår från Ammarnäs, basilika, västerbottensostkräm & tomater på krispig surdegsbröd.

Rencarpaccio 169:-
Gravat reninnanlår med Pepparrot och västerbottensmajonäs serveras med rostade pinjenötter på ruccolabädd och enbärsvinegrette

Ostgratinerat vitlöksbröd 99:-
Surdegsbröd med vitlökssmör och WB-ost serveras med ramslöksaioli. Perfekt start till alla i sällskapet…

Klassisk bruschetta 139:-
Surdegsbröd, tomater, vitlök, olivolja och basilika

Tunnbrödstaco på rökt ren 169:-
Rödlök, pepparrot, crème fraiche, citron och syrad fänkål

deer3

Huvudsakliga

Victoriasallad 219:-
Ljummen sallad med grillad salladskål, ingefärsmarinerad rättika, grillade tomater, krutonger, rostade solrosfrön, husets vinägrett & grillad kyckling.
VEGAN ALT!

Norrländsk bolognese 269:-
Färsk linguine serveras med älgfärssås, tomatsås, basilika och riven västerbottensost.
VEG ALT!

Biff Rydberg 299:-
svensk oxfilé, stekt lokal potatis, ölbräserad lök serveras med kockens senapscréme, persilja & äggula.

Oumph Rydberg 279:-
Grillad oumph serveras med stekt lokal potatis, bräserad lök, vegansk senapscreme & persilja.
VEGANSK!

Renskav 299:-
Gräddig renskav från ammarsnäs med kantareller serveras med victorias potatisstomp & rårörda lokala lingon.

Fjällröding 389:-
Stekt Fjällröding serveras med potatisstomp, picklad fänkålssallad, vit sparris, sandefjordsås och toppas med regnbågsrom, citronpärla och färsk dill.

Klassisk pepparstek 399:-
Svensk oxfilé serveras med varm grönpepparsås, halstrad sparrisbroccoli, ärtskott & husets krämiga potatisgratäng.

VI ARBETAR MED LOKALA PRODUKTER SÅ
”GOTT” DET GÅR!

deer3

Söta

3 små godingar 139:-
Serveras med en aftanschkaffe!

Chokladfondant 119:-
Serveras med varm hallonsås & gammaldags vaniljglass toppad med halloncrunch.

Husets crème brûlée 119:-
Vår krämiga crème brûlée toppas med färska bär och drömmiga smulor

Vin & Dryck

Barnens meny

Förrätt

Vitlöksbröd 39:-
Ljus toast med vitlökssmör

Varmrätt

Våffla 119:-
Krispig belgisk våffla, serveras med hallonsylt och vispad grädde

Stekt fisk 139:-
Serveras med potatismos

Pasta med älgfärssås 129:-
Serveras med riven ost

Kött med potatisgratäng 169:-
Svensk oxfilé med potatisgratäng och bearnaisesås

Söta

Glass med maräng 65:-
Serveras med chokladsås och halloncrunch

Bordsbokning

Använd knappen ”boka bord” nedan för att boka bord.
För bokning av större sällskap över 8 personer, vänligen kontakta oss via mail eller telefon.

Står det fullbokat kan vi ändå ha några platser kvar, ring oss på: 0910-174 70